World CleanUp Day zaterdag 18 september 2021

Op World Cleanup Day worden wereldwijd illegale vuilstortplaatsen geregistreerd en opgeruimdIn Nederland richten we ons die dag vooral op zwerfafval.

World Cleanup Day wordt georganiseerd door de Plastic Soup Foundation. Tijdens deze grootste wereldwijde opruimactie van het jaar gaan ze samen met ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt geven. En Nederland doet natuurlijk mee! Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil! En vooral ook het verkrijgen van meer waardevolle informatie over het soort afval dat op straat en in het milieu belandt en de herkomst ervan. Dat inzicht is onmisbaar bij het vinden van structurele oplossingen. Hoe meer we te weten komen over het afval, hoe gerichter we namelijk kunnen werken aan oplossingen.
Door het hele land worden op World Cleanup Day acties georganiseerd. Samen met bedrijven, scholen, sportverenigingen, vrienden en familie gaat PSF die dag aan de slag om het zwerfvuil in Nederland op te ruimen.
Want wereldwijd komt maar liefst 80% van de plasticsoep vanaf het land via rivieren in zee. Welke verpakkingen komen het meest voor in het milieu? Wie zijn de producenten van deze items? Veel is hierover al bekend, maar door zwerfafval beter in kaart te brengen tijdens World Cleanup Day kunnen we de bronnen van het probleem preciezer identificeren en confronteren. De informatie die dat oplevert, maakt het mogelijk om het zwerfvuilprobleem bij de bron aan te pakken, zodat bijvoorbeeld betere verpakkingen kunnen worden ontwikkeld of doordat statiegeld wordt ingevoerd op veel voorkomende afvalitems zoals blikjes en flesjes. Dat is precies de reden waarom de Plastic Soup Foundation World Cleanup Day in Nederland coördineert.

Bent u enthousiast geworden en denkt u: "ik ga thuis ook eens bewust opruimen, maar waar laat ik mijn afval?" Ga dan naar "direct bestellen" hier op de site en u vindt na het invullen van uw postcode een containerleverancier dicht bij huis. Snel en eenvoudig!

Wij wensen u veel succes!

(Bron: worldcleanupday.nl)